Harta site-ului
Ajutor
Luni, 7 august, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale iar din 6 octombrie va demara campania electorală
Luni, 7 august, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale iar din 6 octombrie va demara campania electorală

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în cadrul ședinței din 2 august, Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023. Fiind întărit prin aprobarea de către CEC a Hotărârii nr. 1150.
Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea alegerilor locale generale, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral.
În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile locale generale începe luni, 7 august 2023.
Perioada de desemnare și înregistrare a candidaților la funcțiile de primar și consilieri în consiliile locale va demara cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor, iar campania electorală pentru alegerile locale generale va începe din 6 octombrie 2023.
Conform  programului, până la 11 august 2023, CEC se anunță a fi responsabil să publice lista partidelor politice care au dreptul de a participa la alegeri în baza datelor prezentate de ASP.
De asemenea, după intrarea în vigoare a Hotărârii CEC nr, 1108/2023,  prin care a fost stabilită data alegerilor locale, după 7 august, vor fi stabilite responsabilitățile suplimentare ale apl, instituții, vizavi de asigurarea în condiții bune a alegerilor locale generale.
Până la 11 septembrie va fi confirmată componența nominală a Consiliilor electorale de circumscripție de nivelul II, iar până la 19 septembrie, prin vot secret, va fi ales secretarul și adoptată hotărârea cu privire la desemnarea membrilor pentru degrevare și / sau convocare, aprobare a statului de personal al aparatului consiliului.
Conform aceluiași document, circumscripțiile electorale de nivelul I vor fi constituite până la 21 septembrie inclusiv, iar consiliile electorale de circumscripție de nivelul I vor fi constituite pâna la data de 26 septembrie inclusiv. Președintele și secretarul consiliului electoral de nivelul I, va fi ales prin vot secret, adoptarea hotărârii cu privire la desemnarea membrilor pentru degrevare și / sau convocare, aprobare a statului de personal al aparatului consiliului, până la 29 septembrie inclusiv.
CECE de nivelul II va prezenta candidaturile pentru constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare până la 6 octombrie inclusiv. Până la 11 octombrie inclusiv, CECE de nivelul II va asigura constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare (BESV). Alegerea președintelui și secretarului BESV și adoptarea hotărârii cu privire la desemnarea membrilor pentru degrevare și / sau convocare va fi realizată până la data de 13 octombrie inclusiv.
Alte detalii:  http://file:///C:/Users/user/Downloads/1150_anexa%20Program%20calendaristic.pdf
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Luni, 7 august, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale iar din 6 octombrie va demara campania electorală - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta